lördag 18 april 2009

Forts Like sand through the hourglass...

(Skrivet den 19 februari 2008)

Ack ja, DOOL (Days of our lives) har som sagt intriger, karaktärer och kärlekshistorier...

Topp 3 intriger

1. Marlena, aka Doc, blir besatt av djävulen. Detta märks genom att hon ser sig i spegeln och får gröna lysande ögon och talar med mörk spöklik mansröst och att hon till sist ligger i sängen, fast leviterande en halv meter ovanför sängen i bästa Exorcistenanda och Father Black ska driva ut djävulen ur henne.

2. Kristen di Mera har problem att behålla John Black och att konkurrera med Marlena, aka Doc. Istället för att prata om problemet anlitar hon Susan som ska föda Kristens och Johns löööve child. Men istället blir Kristen och Doc instängda i det hemliga rummet hos Stefano di Mera och Susan, förklädd till Kristen (samma skådis...) lägger an på John. Det hela avslöjas på Susan förklädd till Kristens och Johns bröllop då Susan förklädd till Kristens löständer far iväg och landar i bröllopstårtan.

3. Marlena, aka Doc, blir seriemördare i Salem och tar död på massor av karaktärer med en förskärarkniv medan hon är iklädd en hockeymask.

Bubblare: Alla (nästan) i Salem samlas i djungeln. Några attackeras av infödingar, andra av djungelsjuka.

Topp 3 karaktärer

1. Susan. Hela hon är fantastisk.

2. John Black. Mannen som agerar med sitt vänstra ögonbryn.

3. Marlena aka Doc. Kvinnan som fixar det mesta: hon är psykolog, mamma, hustru, älskarinna, djävulsbesatt, dyrkad av Stefano di Mera, Roman och John Black, seriemördare, kidnappad/instängd i omgång mm mm...

Bubblare: Hope aka Fancyface pga hennes undying löööve för tönten Bo Bradyoch för hennes oförmåga att klara sig själv även om hon själv är övertygad om att hon är very independant woman och police officer.

Topp 3 yuk-kärlekshistorier

1. John Black och Marlena aka Doc. Sovrumsscenerna tar aldrig slut och uppenbarligen är deras passion så stark att man måste visa den om och om igen i softat ljus, med väl uppenbara flämtningar, med John i bar överkropp och Doc i ljuvt vitt nattlinne med spets och med många "We're gonna spend the rest of our lives together" och "I love you so much Doc". Deras kärlek och passion har utstått mången ting, Kristen/Susan, Doc's exman Roman som återvände från de döda (och när John först kom in i serien trodde han att han var Roman och han levde ihop med Doc i ett par år innan man insåg att det var Stefano di Mera som programmerat John att tro att han var Roman och sen kom han på att han var Father Black vilket han inte heller...Again wiv da Stefano x 2).

2. Hope aka Fancyface och Bo. On and off and on again. Lång historia och många vändor, bl a när Hope var bortrövad av Stefano och fick ihop det på en ubåt med John Black, när Billie dök upp och stal Bos hjärta bl a i Rom (när alla i Salem var i Rom) och när Hope var prinsessan Gina (eller tvärtom eller hur det nu var).

3. Kristen och hennes English boyfriend Edmund. Very sweet och asexuellt (thank god, sexuella par finns det nog av i DOOL) couple.

Och det var dagens DOOL-tankar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen